Recept: Lamsribbetjes met rozemarijn en look

ziekte-crohn-recept-lamsribbetjes-hoofdgerecht-yasmin

Nog op zoek naar een feestelijk hoofdgerecht om tijdens de eindejaarsperiode op tafel te toveren? Zoek dan niet verder.

Voorbereiding: 15 minuten (avond voordien)
Bereiding: 60 minuten
Porties: 2
Klaar in: 75 minuten

Ingrediënten

  • Lamsribbetjes, 400 gr
  • Gele krieltjes, 250 gr
  • Mini rode bieten, 200 gr
  • Geitenkaas, 150 gr
  • 4 teentjes
  • Rozemarijn
  • Bieslook
  • Zwarte peper
  • Grof zeezout
  • Olijfolie
  • Honing

Stap voor stap

1.

Doe twee afgeritste takjes rozemarijn, zwarte peper, grof zeezout, vier tenen look en een flinke scheut olijfolie in de keukenrobot. Mix gedurende één minuut, dit is je marinade. Giet de marinade over de ribbetjes en wentel ze goed doorheen de marinade. Laat dit een nachtje afgedekt intrekken in de koelkast.

2.

Marineer de gele krieltjes met bieslook, zwarte peper, grof zeezout en een flinke scheut olijfolie. Laat dit ook een nachtje afgedekt intrekken in de koelkast.

3.

Doe de gespoelde rode bietjes in een kookpot met heet water tot ze net onder staan. Voeg een snufje zout toe en kook op een hoog vuur gedurende 25 minuten. Giet de rode bietjes af in een vergiet en doe ze in een schaal. Voeg grof zeezout,olijfolie en een flinke scheut honing toe en meng dit goed door elkaar. Leg de bietjes op een vel bakpapier op een bakplaat en rooster ze in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°.

4.

Leg de gemarineerde krieltjes bij de rode bietjes op de bakplaat en bak deze in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°.

5.

Verhit een grillpan en gril de gemarineerde lamsribbetjes goudbruin.

6.

Serveer de gegrilde lamsribbetjes, de ovengebakken krieltjes en rode bietjes op een groot bord. Leg een paar stukjes geitenkaas bij de rode bietjes, giet hier nog een scheutje honing over en werk af met grof zeezout. Leg ter versiering nog een takje rozemarijn bij de lamsribbetjes.

Smakelijk!